Nieuws

Het corona virus beheerst ons dagelijks leven en onze bedrijven. Gezond blijven staat daarbij op de absolute nummer één. We leven mee met iedereen die er in zijn of haar omgeving mee te maken heeft of krijgt.

De huidige economische situatie treft velen van ons en we beseffen dat startende ondernemers in tijden als deze extra kwetsbaar kunnen zijn. Gisteren werd bekend dat het kabinet vergaande maatregelen treft om ons te ondersteunen. In deze e-mail hebben we dat wat tot nu toe bekend is voor jou op een rijtje gezet.Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat ze hun bedrijf kunnen voortzetten. Op dit moment wordt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hard gewerkt om deze regeling uit te werken. De gemeente wordt hiervoor uw aanspreekpunt zodra de regeling open gesteld wordt.

Wat is er al bekend?

 • De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020;
 • Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden een aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald.
 • Er wordt niet gekeken naar het inkomen van de partner of naar spaargeld/eigen woning.
 • Er komt ook een tijdelijke regeling in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal tegen een verlaagd rentepercentage.

Momenteel wachten gemeentes op nadere berichtgeving vanuit het ministerie. Als Starterscollectief Veluwe zijn wij in nauw contact met de gemeentes. Wanneer wij verder geïnformeerd worden, zullen we dit via e-mail, website en social media bekend maken.

Neem contact op met jouw gemeente als je denkt een beroep te kunnen doen op deze regeling. De gemeente zal dan de contactgegevens noteren en contact opnemen als de regeling bekend is/uitgevoerd gaat worden.

Overige regelingen

Er zijn andere regelingen die ook voor niet-ZZPers belangrijk zijn en die niet via de gemeente lopen:

 • Instellen tijdelijke regeling tegemoetkoming loonkosten (info UWV) = regeling NOW
  Een ondernemer die omzetverlies verwacht (minimaal 20%) kan bij het UWV voor een periode van drie maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen (maximaal 90% van de loonsom, afhankelijk van het omzetverlies). UWV zal een voorschot verstrekken van 80% van de gevraagde tegemoetkoming.
 • Versoepeling uitstel van betaling belasting en verlaging boetes (info Belastingdienst)
  Getroffen ondernemers kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen. De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald.
 • Er zijn nog meer steunmaatregelen, voor meer info: Kamer van Koophandel, online of bel het adviesteam via 0800 – 2117.

 


Vanzelfsprekend staan ook onze partners klaar om jou van advies te voorzien. Heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

We wensen je veel sterkte, kracht en bovenal gezondheid toe in deze onzekere periode. Samen komen we hier doorheen.

Met vriendelijke groeten, 

Bestuur Stichting Starterscollectief Veluwe

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment